Urządzenia i Akcesoria
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
Brownie z mąką z ciecierzycy
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
90 g mąki z ciecierzycy Melvit
-
100 g melasy100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g mleka
-
3 jajka rozm. M
-
1 szczypta soli
Sos z marakui
-
4 marakuje dojrzałe, tylko miąższ
-
60 g syropu z agawy60 g miodu, płynnego
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.8 g
Kalorie
991 kJ /
236.7 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie z czerwonej fasoli
1h
Brownie fasolowo-gryczane
1h
Owsiane brownie z mango
1h
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2h 15min
Pomidorowe brownie
1h
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6h 55min
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Placki z mąki kokosowej
30min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min